Vilka är fördelarna med att använda e cigg?

post thumb
E Cigaretter
Av Robert/ 16 Aug 2023

Vilka är fördelarna med att använda e cigg?

E cigg har lanserats som ett mer hälsosamt och naturligt alternativ än vanliga cigaretter. En studie från England har kommit fram till att e cigg är 95 % mer hälsosamma än vanliga tobakscigaretter. Om du vill lägga cigaretterna på hyllan kan e cigg vara en mellanhand som gör det enklare. Det är väldigt enkelt att börja med e cigg, även som nybörjare.

Uppfyller samma funktion som vanliga tobakscigaretter

Många som använder e cigg tycker att det är lika tillfredsställande som att röka vanliga cigaretter. En fördel med e cigaretter är att du även kan välja vilken smak du vill ha. Det finns ett stort utbud av olika juicer som smakar blåbär, äpple eller kanske citron. Många butiker har flera hundra smaker att välja på.

Det finns användarvänliga e cigg

Är du helt nybörjare på e cigg finns det flera startpaket som du kan börja med. Dessa cigaretter ska ge känslan av att röka en vanlig cigarett. Det finns även lite mer avancerade produkter som brukar kallas Vape. Då måste du vara mycket uppmärksam på hur du hanterar dina externa batterier. Du måste nämligen köpa dina egna batterier och installera dem på ett säkert sätt.

En annan fördel med e cigg är att de även går att röka inomhus utan att det skadar någon. Det kommer inte heller att lämna någon lukt. Du kan alltså se på TV, spela Ordel eller andra hobbys som du tycker om att göra.

Olika modeller

Det finns många olika e cigg att välja på och det kan vara bra att jämföra några olika modeller. De mindre e cigaretterna är mer lika vanliga cigaretter. Du får fortfarande det där typiska rivet i halsen som är så vanligt när man röker cigaretter. De större modellerna har dock betydligt mer smak.

När du har bestämt dig för vilken e cigg du vill ha är det dags att välja en juice. Det finns många färdigblandade vätskor med olika styrka. Om du tidigare har rökt väldigt mycket är det bättre att sluta gradvis.

Är det dyrt med e cigaretter?

Det behöver inte vara särskilt dyrt med e cigaretter, i alla fall om du jämför med att köpa vanligacigaretter eller cigarrer pâ nätet. Om du väljer ett startpaket kan du komma ganska billigt undan. Det finns ganska många nätbutiker som säljer e cigg idag. Alltså kan du vänta in ett bra erbjudande och passa på att köpa när det är rea.

Vilka regler gäller för e cigaretter i Sverige?

Om du vill köpa e cigaretter eller några tillbehör måste du ha fyllt 18 år. Det spelar ingen roll om produkterna innehåller nikotin eller inte. Alla e-butiker ska därför granska alla ordrar manuellt för att säkerställa att köparen är 18 år.

I Sverige är det också förbjudet att röka på allmän plats sedan 2019. Det inkluderar bland annat restauranger och lekplatser. Om du inte följer dessa regler kan du straffas med höga böter. Detta förbudet inkluderar alla typer av e cigg, även om de inte är skadliga på samma sätt som vanliga cigaretter.