Havanna

Kuba är ju det land som de flesta tänker på när man pratar om cigarrer. De finaste cigarrerna med den bästa smaken sägs komma från just Kuba och har man möjligheten att åka dit så kan man på plats köpa cigarrer till ett betydligt lägre pris än i Europa.

Huvudstaden i detta vackra land heter Havanna och är en spännande stad som sedan 1982 finns med på Unescos Världsarvslista. Innan revolutionen i Kuba så var turismen till landet stor, och speciellt då till Havanna där det mesta var kopplat till vällust och nöje. Havanna var faktiskt den mest populära destinationen i Karibien och var speciellt välbesökt av de amerikaner som ville komma iväg under förbudstiden, the prohibition era, då alkohol var förbjudet i USA. Detta var åren 1920-1933.

Numera ser turismen i Havanna annorlunda ut mot förr, och staden i sig har föråldrats en hel del, det känns nästan som att tiden stannat här. Det är alltså fortfarande en riktigt vacker stad, väl värt ett besök.

Det finns en hel del sevärdheter att bocka av i staden, en av de främsta är att ta en tur runt i Gamla Havanna. Gamla Havanna var ursprungligen centrum i huvudstaden och är fortfarande omringat av de murar som en gång omringade hela huvudstaden. I Gamla Havanna finns flera vackra torg att besöka, bland annat Plaza Vieja med sin vackra katedral och Plaza de San Fransisco med sin vackra basilika. Från tornet kan man se riktigt slående vyer över Havanna och havet.

Plaza de san fransisco
Plaza de San Fransisco
plaza vieja
Plaza Vieja

En annan del av Havanna man inte får missa är El Malecon. El Malecon är Havannas strandpromenad som sträcker sig 7 km från Gamla Havanna till Vedado. El Malecon började byggas 1902 och längs vägen kan man se ut över horisonten samt beundra byggnaderna och husen från 20-talet som alla byggts i en mix av olika stilar, allt från Art Deco till Neo Moorish.

el malecon
El Malecon

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *