Starta din egna cigarrfabrik! – Del 2

I ett tidigare publicerat inlägget om “Starta din egna cigarrfabrik!” tog vi upp ämnet om att starta sitt egna Cigarrföretag. Idag tänkte vi gå djupare i ämnet och ge er tips på hur man gör drömmen till verklighet.

Som vi i det tidigare inlägget berättade krävs det en hel del när man startar ett företag. Här gäller det att göra sin research väl och sätta sitt personliga och unika avtryck på företaget. Idag tänkte vi gå igenom de sista steget när det kommer till själva uppstartandet, om budgetering och hur hur man finansierar sitt företag.

Uppstart – Vad är det som krävs?

När man har skapat en affärsplan om företagets grunder och diverse är det dags att ta planerna till handling. Att starta ett företag behöver inte vara så svårt som det kan låta och man kan idag egentligen finna all den information man behöver via internet. Hos starta egetforetag.se får man sig en tydlig överblick om vad som krävs av dig som egenföretagare. Här har man staplat upp stegen i kategorierna: Affärsplan, personliga förutsättningar, rätt tidpunkt, nätverket – dina kontakter, marknaden och konkurrenter, marknadsföring, försäljning, internet, budget och lönsamhet, bokföring, redovisning och revision, företagsnamn, rätt företagsform, bank och finansiering, försäkring och trygghet, avtal, lokaler och utrustning, personal, köpa ett företag, saknar du ett eget företag och våga.arbetsformedlingen-logo Genom att gå genom de 21 punkterna får man sig en tydlig överblick om vilka steg som krävs innan man når målet.

Skulle man ändå känna sig osäker och skulle vilja ha personligt stöd vid uppstartandet av sitt företag finns det alltid professionell hjälp att få. Hos arbetsförmedlingen kan man få ett betryggande stöd när man startar sitt företag och här finner man dessutom all information som krävs, allt från uppstartandet till hur man driver ett företag.

Budgetering – Hur budgeterar man sitt företag?

Att planera en företags budget är A och O när det kommer till att starta ett företag och utan en planerad budget kan det svårt att få ett nystartat företag att överleva. En budget är alltså en ekonomisk planering där man får sig en uppfattning om företagets framtida ekonomiska händelser. Genom att sätta upp en budget är det lättare att kontrollera företagets pengar och hur dessa ska spenderas. Man brukar dela in en budget i tre huvudsyften:

  • RBudget-picesultatbudget – En plan över framtida intäkter och kostnader och vad dessa kan göra för företagets resultat.
  • Likviditetsbudget – En plan som visar hur man får in pengar och hur dessa kommer att omsättas. Med andra ord företaget framtida in- och utbetalningar.
  • Budgeterad balansräkning – En plan som visar företagets tillgångar, skulder och eget kapital som dessutom visar företagets lönsamhet.

Man kan alltid få professionell hjälp att lägga upp en företagsbudget om man aldrig gjort det tidigare. Att göra en budget är såklart en ren gissningslek men underlättar samtidigt för att kunna få en ekonomisk överblick av företaget. Dessutom är en välplanerad och strukturerad budget viktigt om man skulle behöva ta ett företagslån.

Finansiering – Kan man få ekonomiskt stöd?

Sista steget efter all planering av företaget är såklart finansieringen. Är det så att man inte stoppat undan och sparat ihop hela den ekonomiska biten till sitt företag finns det såklart ekonomiskt stöd att få. Som företagare kan man alltid få möjligheten till ett företagslån. Ett företagslån är, precis som det låter, ett lån eller krediter som en långivare, efter en godkänd ansökan, beviljar ett företag och med ett sådant lån kan man snabbt komma igång med sin verksamhet.Sverigekredit-logo

Hos Sverigekredit.se får man idag bra guidning av finansiering för företag och man finner snabbt informationen på sajten högst givande. Här får man förslag på olika företagslån och hur man ansöker om ett lån samt vilka långivare man kan vända sig till.

Vi på Cigarren.se önskar all nya företagare all lycka till och hoppas få se er på marknaden inom en snar framtid.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *