Kubanska cigarrer

Som vi tidigare varit inne på, är kubanska eller så kallade Havannacigarrer bland de finaste och mest exklusiva cigarrer idag. Men vad är det som gör att de har en så god smak?

havannacigarr

Tobakslöven och jorden de växer i, är vad som ger den speciella och härliga smaken. Vad som ger de extra finess är de skickliga kubanska tobaksodlarnas och cigarrtillverkarnas hantverk. När man röker en havannacigarr vet man att den gjort enligt traditionella metoder och de strängaste kvalitetskraven.

Bladen tillhörande tobaksväxten upptäcktes av ingen mindre än Columbus på ön för mer än 500 år sedan. Idag finns mängder mer tobaksodlingar och områden runt om i Kuba och en odlare kan ha mer än en halv miljon tobaksplantor under en säsong. Det är ett väldigt tålmodigt arbete då en enstaka tobaksplanta behöver besökas 150 gånger under denna period. När det är skördning behövs ett blad i taget tas från växten och i en speciell ordning. Kubanerna är mycket vaksamma och noggranna vid skördning som kan ta nästan en månad.

Sedan 200 år tillbaka har man ändrat strategier och metoder för tillverkning och odling av cigarrer i Kuba. Vissa har övergått till maskintillverkning dock kan inte mäta sig med en fin, handrullad havannacigarr. Cigarrullarens flinka händer kan under en dag rulla 60-150 havanna cigarrer med enkla redskap och beror på cigarrens storlek. Se hur man konstruerar cigarrer här.

Det märks tydligt att kubanska cigarrer är speciella och exklusiva med sin långa tillverkningsperiod och handrullandets finaste konster.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *