Kända ciggarrökare

Cigarrs is the best

På film och tv har cigarren ofta en ledande roll, ibland är den i mungipan på en gangster och ibland på någon som portrerar Winston Churchill. Många kändisar har genom tiderna älskat cigarren och blir ofta förknippade med den. Alla från Arnold Schwarzenegger till President John F Kennedy har sett tjusningen i att röka cigarr.

Winston Churchill

Någon som är starkt förknippad med cigarren är ju den omåttliga legenden Winston Churchill. Som Storbritanniens mest berömda premiärminister styrde han landet med järnhandske, vann andra världskriget och rökte ständigt cigarr. Det sägs att Winston rökte ungefär 10 cigarren om dagen eller 250,000 under sin livstid. Winston ska ha rökt sin första cigarr redan som 21-åring när han besökte Havana som är cigarrens hemland. Sir Winston, som han blev titulerad, njöt av många olika typer av cigarr. En av favoriterna ska ha varit large maduro cigarrer, men brukade oftast bara röka dem halva vägen ner. Ett intressant instickare, på den förlorande sidan av kriget så var Adolf Hitler och Benito Mussolini var ickerökare medans de allierades ledare var tunga rökare. USA:s president Roosevelt, Rysslands Josef Stalin och Storbritanniens Winston Churchill.

Al Capone

En annan historisk kändis som ofta blir förknippad med cigarren är den ökände brottslingen Al Capone. Den kända filmen Scar face är baserad på hans gangsterliv och det är just pga. Den filmen som just gangsters blir förknippade med cigarren. Al Capone kontrollerade Chicagos organiserade brottslighet under 20-talet. Allt från gambling till fulsprit höll han på med och rik blev han! Al Capone har därefter blivit romantiserad och blivit en stark karaktär i USAs popkultur och dyker ofta upp i film och musik

Alfred Hitchcock

Påtala om filmens värld så är ju en av historiens mest berömda regissörer en stor cigarrökare. Alfred Hitchcock har skapat några utav Hollywoods läskigaste filmer, han var även känd för att ha en aura som gjorde människor obekväma. Hans röst och uppförande lämnade ingen oberörd och det sägs att cigarren var ett stort attribut till det.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *