Cigarrer från Dominikanska Republiken

I Dominikanska Republiken är cigarr- och tobaksindustrin stor vilket har lett till att landet är den största ekonomin i Centralamerika. När oroligheterna började dyka upp i Kuba i slutet av 1800-talet och i början av 1900-talet valde många att flytta sina verksamheter till Dominikanska Republiken. I dalen kring floden Cibao finns de bästa odlingsförhållandena och där påminner just dessa cigarrerna om de finaste kubanska cigarrerna. Inlagan kommer från landet medan ombladen och täckbladen importerades från grannländerna och USA, främst Connecticut.

Det som särskiljer cigarrerna från resterande cigarrer är att de i regel är mer milda och aromatiska. Vissa vill påstå att de har en viss krämighet och påminner om de exklusiva kubanska cigarrerna. Det kommer flera kända cigarr sorter från Dominikanska Republiken som bland annat Arturo Fuente, Cusano och VegaFina.

Arturo Fuente

Skaparen av cigarren är mannen med samma namn. Arturo Fuente grundade varumärket år 1912 i West Tampa, Florida och stabliserade sig fort. År 1924, tolv år senare drabbades företaget av en katastrofalisk brand som upphörde affärerna för 22 år. År 1946 hjälpte Arturo Fuentes son Carlos till att bygga upp varumärket igen och när USA intog Kuba under 1960-talet, började man sakta men säkert bygga upp och stabilisera varumärket i Kuba. När företaget var etablerat år 1980 flyttade man ner sin verksamhet Dominikanska Republiken och byggde en fabrik på 1 115 kvadratmeter. Då gick försäljningen i skyarna och år 2010 räknade företaget på att producera och sälja 30 miljoner cigarrer.

Arturo Fuente är världskända för sina framstående egenskaper och kvalité. Det är på grund av att de odlar sina cigarrfyllemedel och tobaksblad myvket noggrant. Fuentes produkter erbjuder en medel- och hellång cigarrer med fyllig och mjuk smak. Man väljer att slå in sina produkter i Kamerun och Connecticut blad.

arturofuentecigarr

 

Cusano

Att smaka på en Cusano är en upplevelse och består av en unik kombination. I Cusano cigarren har du en blandning med Dominikansk tobak, inbäddat i Connecticut löv för omslagning och M1 från Cusano. Varumärket har en stark profil bland cigarr fan och ger bjuder en bra blandning av produkter. Du kan få feta och komplexa cigarrer med kubansk stil men också mjuka, krämiga och subtila.

Det unika med Cusano är att cigarrerna är gjorde med kvalité och är premium handgjorda som dessutom är prissatta för att behaga. De erbjuder hög kvalité till en låg kostnad och du kan köpa de både i lådor eller buntar.

cusanocigarrer

 

VegaFina

I början av 1900-talet uppkom ett cigarrmäkre vid namn VegaFina som har sina rötter i Dominikanska Republiken. Cigarren har sedan dess vuxit kraftfullt och specifikt i Europa som alltid har varit en stor marknad för VegaFina. Det har funnits många ägare under alla år som varumärket producerats och sålts. Troligtvis var det Havatampa som var den första ägaren utav VegaFina och när Tabalera S.A köpte Havatampa fick de automatisk ta kontrollen över varumärket. När detta skedde år 1997 flyttades verksamtheten till Honduras och cigarrerna fick en speciell smak av Indonesisk blad. Två år senare blev även detta företaget uppköpt och varumärkets produktion flyttades tillbaka till rötterna.

VegaFina säljs mest i Europa och på den spanska marknaden som ett Dominikanskt premium-märke. Varumärket anses välkonstruerade, konsekventa och var en smakprofil med mild samt len cigarr. Det är vanligt att man sammankopplar VegaFina med innovation och för den snabba expansion som skett inom varumärket.

vegafinacigarrer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *