Cigarrens värsta fiende!

Att man aldrig ska använda kranvatten till sin humidor är ett faktum. Många kanske vet om detta, men det dessvärre många som går ovetande om det vilket resulterar i en förstörd och oanvändbar humidor.

För alla nybörjare ska vi först göra en kort redogörelse för vad en humidor är och vad den används till. En humidor är den trälåda där man kan förvara sina cigarrer, det är alltså cigarrens bostad. Anledningen till varför man använder sig av en humidor är för återskapa det ursprungliga tropiska klimatet för cigarren för att förhindra att den blir torr och skör. Humidoren ska hålla en temperatur mellan 18 till 19 grader Celsius och består av en fuktare och hygrometer, där fuktarens uppgift är att se till att lådan håller en luftfuktighet på 68-72% medan hygrometerns uppgift är att kontrollera detta värde.

Ett klassiskt misstag många gör när det är dags att återfukta humidorens fuktare är att man använder vanligt kranvatten. Problemet som sker när man begår detta misstag är att vanligt kranvatten innehåller mineraler som inte är bra för fuktaren eller för humidorn. Det som händer är att mineralerna i vattnet klumpar ihop sig och skapar en miljö där gärna bakterier trivs och gror. Resultatet blir illasinnade mögelbildningar i humoriden som ger ifrån sig en illaluktande odör. Inget man uppskattar som en äkta cigarrälskare. Kranvattnet täpper alltså till porerna i fuktaren och gör så att den slutar fungera. På toppen av det innehåller även vanligt vatten vissa kemikalier och orenheter som påverkar cigarrens utseende och smak. Så vill ni få den bästa cigarrupplevelsen håll er borta från kranvattnet och använd istället destillerat vatten. Destillerat vatten finns attHumidor köpa på Biltema eller på apoteket. Något som man även kan ha i åtanken är att då
och då använda silverjonsbaserade vätskor då dessa tar död på eventuella bakteriebildningar.

Vill ni lära er mer om humidor och om hur man på bästa sätt tar hand om den kan ni besöka cigarrspecialisten.se eller humidorer.se. Två exemplariska hemsidor för den som brinner för cigarrer.

Så lycka till nu med din humidor och glöm inte: rent vatten är cigarrens värsta fiende!

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *