Cigarrens konstruktion

Som dagens teknik tillåter så kan man konstruera cigarrer på en rad olika sätt. Det finns självklart de ursprungliga handrullade cigarrerna och med tiden har det utvecklats både maskintillverkade och ett mellanting. Däremot är grundprincipen densamme bland de olika alternativen. Cigarren består av tre olika delar: Inlaga, Omblad och Täckblad.

cigarrer

Inlagan är det innersta och omsluts av ombladet. Täckbladet är sedan det yttersta som vi kan se och ta på. Inlagan kan vara två olika typer, shortfiller eller longfiller. Maskinrullade cigarrer innehåller ofta shortfiller på grund av de använder hackade tobaksblad och de handrullade innehåller hela blad som gör att man då kan få en längre längd på som blir longfiller. Det yttre bladet är mycket viktigt inom de mer exklusiva cigarrerna då är det anses att stå för hela sextio procent av smaken. 

Det finns olika storlekar och längden kan vara allt mellan 11 centimeter upp till 23 centimeter. Det finns även olika bredd på olika cigarrer. Du kan till exempel hitta en med 13 millimeter och en annan med 24 millimeter. Vilken storlek du vill ha på din cigarr beror också på vilket sort du vill ha. Här nedanför hittar du en video där en man gör en så kallad Corona Cigar. Denna är 14 cm lång och har en bredd på 17 mm. Du får följa cigarren från att plantera fröt till tobaksbladet till att tända på cigarren. Njut av denna skapelse!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *